Medlemsinformation juli 2017

Skriven av Fredrik, sekreterare den . Postad i Aktuellt

Nu är det semestertider och vi får se fram emot en varm o skön sommar. (Om den kommer) När det gäller vår fantastiska jakthund Drevern, får vi aktivera den med viltspår och lydnadsträning, under tiden som vi väntar på kommande säsong.

Skåneprovet drevprovssäsongen 2016/2017 hade vi 11 starter. Vinnare av detta prov blev SUCH Annedals Lansen, äg. Mats Persson Eket.                                         

Du är välkommen att anmäla din Drever till hösten/vinterns Drevprov, så ordnar vi provmark och  domare. Du har även möjlighet att starta på din egen jaktmark (hemmamark), tills hunden har uppnått 2 st I:a pris vid olika provtillfällen. Du kan även starta i unghundsklass, mellan 12-24 mån, där provtiden är max 4 timmar.

Det är viktigt att vi meriterar våra hundar på drevprov. Vi vill alla ha bra och fungerande jakthundar men detta får vi endast om vi hjälps åt med att starta på drevprov, viltspårprov och utställningar, samt att aktivera hunden med lydnad och samarbetsträning.

Den 30/4 hade vi som vanligt vår utställning i Tydinge/Broby. Det var 30 startande hundar och dagen bjöd på strålande väder och många fina resultat. Domare för dagen var Ulf Wall.

BIR blev SUCH Annedals Lansen äg. Mats Persson Eket  och

BIM tilldelades Annedals Ossi äg. Lennart Johansson Örkelljunga.                          

Bästa grupp i Avelsklass 1:a med Hp, gick till J Selma äg. Lars Larsson Hässleholm
Bästa grupp i Uppfödarklass 1:a med Hp Annedals Kennel äg. Lars Larsson Hässleholm            
Grattis till Annedals Kennel för lysande resultat!!                                    

Skånes Dreverklubb´s nästa utställning är på Brukshundsklubbens anläggning i Örkelljunga, lördagen den 19 augusti 2017.  Domare: Håkan Hedekäll.                                                                   Här blir det även prisutdelning till de hundar som tagit 1:a pris eller bättre på Drevprovssäsongen 2016/2017. Vill du ha ditt pris, måste du närvara vi denna utställning. Vi kommer inte att skicka ut några priser. För att klubben skall kunna fortsätta med 2 utställningar/år, är det viktigt att vi alla är aktiva och ställer ut våra hundar. Glädjande är att antalet startande hundar har blivit fler, det senaste året. Vi hoppas att denna trend håller i sig.

Lydnadskursen i Örkelljunga med Lennart Winqvist, som instruktör, är slutförd. Det var 19 hundar som deltog, varav 10 st  Drevrar (7 av dessa fullföljde kursen).                                                 Detta är en mycket viktig bit som ofta glöms bort. Har du bra lydnad på din hund så blir din jaktdag så mycket bättre.

För att uppmuntra våra medlemmar till att gå på lydnadskurs, med sin Drever, så subventionerar klubben max 500:- av avgiften vid fullföljd kurs (from 2018). Utbetalas vid kursavslutningen!

En annan mycket viktig sak som också ofta glöms bort är eftersöken. Som vi alla vet är det lag på att det ska finnas tillgång till en eftersökshund när man jagar. Vill du få ett bevis på att din hund fungerar för detta ändamål görs det enklast genom att starta på ett viltspårprov. Hör av dig till oss så hjälper vi dig med detta. Viltspårprov  anordnas under hela året.

Anmälningsavgift 350:- betalas in på Plusgiro: 4773871-1

Anmälan sänds till kommissarien:
Ewa Kjällberg
Spannarp101
262 95 Ängelholm 
Tel. 042-53127 / 0731594230, E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Dreverstämman anordnades av Gävleborgs läns Dreverklubb i Järvsö, den 17 juni 2017. Skånes Dreverklubb var representerat av samtliga delegater (5 st).                                                          

Vi kommer att närvara vid årets Jakt och Fiskemässa på Bosjökloster 26-27 aug. Du är välkommen till vår monter för att snacka Drever m.m.

Sista söndagen i september anordnar vi en domaredag där vi gärna ser att alla våra drevprovsdomare elever och asspiranter, närvarar. Vi anordnar även en domaredag söndagen den 14 jan 2018. Det är av största vikt att vi träffas och utbyter erfarenheter, så att våra hundar blir bedömda så rättvist som möjligt.

Är du inte domare idag, men kanske funderar på att bli det, så är du välkommen att höra av dig. Det är viktigt att vi nyrekryterar domare då drevproven är det allra viktigaste avelsverktyget vi har. Vi ska även i år bjuda in Blekinge Dreverklubb,s domare till dessa ” Domaredagar”, För ett utökat samarbete.

Till hösten anordnas det som vanligt drevprov.   
Sösdalaprovet, där du även kvalificerar dig för SM-uttagning och ev. vidare till Drever-SM, pågår under tiden 6/11 till 15/12- 2017.

Skåneprovet (även start på hemmamark) pågår under tiden 6/11 till 31/12-2017 samt 1/1 till 28/2-2018.

Anmälan sänds till kommissarien:

Mats Persson
Kungsleden 81
286 95 Eket
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.          

Bitr. kommissarie:
Fredrik Nilsson
Nybygden 1591
283 91 Osby
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anmälningsavgift 450:- betalas in på Plusgiro: 4773871-1

För att spara på både miljön och klubbens ekonomi kommer medlemsinformationen på vår hemsida. Du som även vill ha den via din e-mejladress, fyll i dina uppgifter på vår hemsida Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Du som önskar få din information brevledes (via posten) Kontakta Mats på tel. 0435-53076

Nu önskar vi er en fortsatt skön sommar och ser fram emot en ny jaktsäsong.

Styrelsen Skånes Dreverklubb

PS. Besök oss gärna på vår hemsida www.skanesdreverklubb.se. Har ni några fina bilder på era hundar eller annan information som ni vill dela med er av får ni gärna skicka över detta